5 leggyakoribb hazugság a társkereső oldalakon
2017. április 20. írta: Msylwia

5 leggyakoribb hazugság a társkereső oldalakon

hazugsag.jpgAz online társkereső oldalakon az ismerkedés gyors és kényelmes, azonban cseppet sem egyszerű, hiszen a párkeresők azt hazudnak magukról, amit csak akarnak. A számítógép mögé bújva  könnyű kísértésbe esni, hogy valaki kozmetikázza a valóságot. Itt mindenki a lehető legjobb színben akar feltűnni.  Az interneten a társkeresők miben mutatják magukat másnak? Nézzük mik a leggyakoribb hazugságok:

  • Manipulálás a fotókkal

Talán nem meglepő, hogy az első helyen a fotó szerepel. A leggyakoribb, hogy az interneten szereplő fotók köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Legtöbben 10-15 évvel ezelőtti képet töltenek fel az oldalra vagy a mai digitális technológiának köszönhetően retusált, feljavított fotókat állítnak be profilképnek. Bizony előfordul olyan is, hogy nem az illető szerepel a fényképen.  Elég nagy időpazarlásnak számít a randi, amikor nem az jön el, aki a fotókon szerepelt, nem is értem mit remélnek ők.

  • A nők és az a bizonyos testtömeg

Tudtad? A  férfiak legnagyobb félelme, hogy az első randin kiderül, a hölgy valójában túlsúlyos. Rossz hír, nem alaptalan a félelmük! A hölgyek a súlyukkal kapcsolatos adatokkal szeretnek zsonglőrködni, átlagosan 4 kilóval vallják magukat könnyebbnek, persze hallottam olyan esetről ahol 25-tel. Neki a virtuális alakformálás nem hozott az első randin sikert.

  • A férfiak hiúbbak?

A férfiak leginkább a magasságukhoz szeretnek pár centit hozzáadni (a magasabb férfiak valóban több levelet kapnak), a nők ezt kevésbé alkalmazzák, ugyanis a nők közül az alacsonyabbak örvendenek nagyobb népszerűségnek.  

Az életkorral kapcsolatos füllentés a férfiak hazugsági listájának második helyezettje. A férfiakra jellemző, hogy letagadnak a valós korukból átlagban egy-két évet, de a társkereső férfiak nem kis része akár 5 évet is.  Álljon itt egy extrém példa: „Értem, hogy mindenki igyekszik a jobbik oldalát mutatni, főleg online, de azért vannak határok! Volt olyan randim, ahol a férfi háromszor rugaszkodott neki, hogy bevallja azt a 16 év korkülönbséget, ami a telefonbeszélgetés és az első randi között kialakult. Eredetileg egyidősek lettünk volna….mire megérkezett kiderült már nyugdíjas.  Semmi értelme ennek sem, ha nem akarok mondjuk 30 évesnél idősebbel randizni, akkor hiába jön el egy ötvenes, nem lesz folytatás.” – osztotta meg a Társkereső Akadémiával egy „megrázó élményét” Szandra.

  • Magyarország a sportolók hazája

Egyes felmérések alapján hazánkban sajnos még mindig a mozgásszegény életmód a jellemző. Örömmel jelenthetem, hogy a társkereső oldalakon szereplő személyek szinte egytől egyig sportkedvelők. Tele van sportos, atletikus, izmos jelöltekkel, maratón futókkal, tour de france győztesekkel,  vízi és egyéb extrém sportot űző férfiakkal. A sportos alkat nem egyszer mackó alkatot takar, aki valóban szereti a sportot, csak egy bökkenő van, nem űzni, hanem nézni egy jó nagy tál chipsszel a kezében.

  • Kapcsolati státusz: Válófélben kontra házas

A válófélben általában azt jelenti, hogy a feleség a konyhában főzi a vacsorát, a férj reggel oviba viszi a gyerekeket, este különórára a nagyobbat, és valójában csak egy szexre, vagy forró kalandra vágyik az illető.  A válás sok esetben még csak fel sem merült. Általában ők azok, akik a következőképpen indokolják meg, miért nincsen az online társkereső oldalon fotójuk” munkám nem engedi, hogy publikus fotót tegyek ki, de természetesen e-mailben tudok küldeni” Viszont általában hamar a tettek mezejére lépnek, miközben szívdöglesztően tudnak udvarolni és fűt-fát ígérni, hamar érkezik a „felkérés keringőre”, gyors találkozást sürgetnek. Még egy ismertetőjük: Hétköznap általában 9-17 óra között lehet velük csevegni, este és hétvégén sosem elérhetőek!

  • Plusz ráadás: Piszkos anyagiak

Meglelő, hogy a felsőfokú végzettségűek állítanak az anyagi helyzetükkel kapcsolatban leginkább valótlanságokat. A keresetük összegét megnövelik, legalábbis elméletben. A férfiak előszeretettel hazudnak jobb munkahelyet és több jövedelmet, a nők pedig jobb munkahelyi pozíciókat találnak ki maguknak. Az ok valószínűleg, hogy a legtöbb megkeresést a harmincas éveikben járó, nettó 300-400 ezer forint közötti szingli pasik kapják.

Az interneten nem minden az, aminek látszik, és nem mindenki az, akinek mondja magát!

tafb.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

http://tarskeresoakademia.blog.hu/api/trackback/id/tr4812440449